Alla inlägg under juni 2012

Av Sofia - 13 juni 2012 20:48

Nu när jag spolar denna dagen till början så har den varit rätt så bra dag.

Med skoter till jobbet -blev lat på mogonen och orkade inte hoppa på min über fina cykel och cykla till jobbet.. PLUS det tar bara 15 minuter till stan med skoter :P (LATMASKEN IN THE HOUSE!!)

Anyway, på morgonen hade jag extra tid förrän jag skulle börja jobba så jag slappelislappa med ett

saftglas i handen i kafferummet :D

Vid nio tiden började jag fylla hyllorna på recept avdelningen och jag hann inte så långt före

varorna kom in och det var min tur att börja lasta av dem.

Kalla varorna var fortfarande i sina lådor efter lunchen vilket var inte så bra pga

injektions sprutorna tycker illa om varmt, så jag försökte få dem snabbt in -lyckades si o så..

 På eftermiddagen när jag hade fått alla lådor så fick jag sätta varor igen på plats.

Jag klev upp på en pall med rullor under OCH KOLLADE ATT DET FANNS EN ANNAN BREDVID! När jag skulle kliva ner fra pallen så hade jag GLÖMT ATT ANDRA FANNS BREDVID och satte foten lite fel -VOLÁ finner jag mig pladask på rumpan på golvet... Jag satt på golvet och fnittrade när andra kollade oroligt på mig, tillsist frågade en om allt var väl..

  Sent på eftermiddagen på arbetsplatsen fick jag klistra streck-koder på engångs sprutor och vid den stunden jag mig som en 5-6 årig tjej - och inte som en 16-17 ung tjej- som hade fått största och viktigaste

uppgiften i hela universum. Låter dumt va? -Men så kändes det..!


När jag kom hem lagade jag lunchen färdig tills morgondagen så att det är att bara packa och dra till jobbet.

  När det var så fint väder tänkte jag ta en liten cykeltur och det gjorde jag tillsist. när ja kom hem fra min lilla tur så gjorde jag magmusklerna och armhävningar från en ca 20-30 cm hög pall -rätt så tungt meh kul på ett sätt :)


-RAPPORTEN SLUT-

Av Sofia - 12 juni 2012 21:08

Tisdag morgon -min första tanke är att jag hatar mognar (I'm not that keen to ANY morning). Tanken av att stiga upp känns rent sagt äklig för jag vill inte till jobbet -fastän jag hatar inte mitt jobb, rätt så trevligt faktiskt :)


På jobbet- Att vänta på varor som har inte kommit i tid är fustrerande och det är rätt så tråkigt att fylla hyllor, kunde finnas bättre sätt att driva tiden -eller är det mitt förhållande till arbetet som jag gör FÖRE varorna kommer in som är fel?

När varorna till sist kom var jag nära på att svimma. Varor (kalla och normala) bara flödade in och lådorna bildade höga torn. Tornen bara växte och jag greppade tag i en über äkligt grön Tamros låda och började ta vara in men så trög som jag var på morgonen så kom en av personalen och sa till mig att jag skulle kunna göra nått annat så att man skulle hinna ta alla varor in IDAG, så jag hamnade sätta varor på dess plats -igen..


När Tamros lådor var intagna var det Oriolas blåa lådor i turen och det var min uppgift att ta dem in före klockan fem -och jag lyckades med det! Det blev till och med ca 20 minuter kvar av min tur! Känner mig duktig :)

- Men när jag kollade på mina händer såg det inte så rent ut, de var gråa/svarta/blåa av all smuts som det fanns på förpakningarna :o (Om ni trodde att apotekets förpakningar är rena så hade ni fel -de är VERKLIGEN smutsiga!) -Kolla bilden nedan :)

Aijjjuuu.. Sen blev jag skadad av en envis lekemedelsförpakning :DD


Relationer och förhållanden -ugh.. De strul som jag har där behöver jag åtminståne en vecka på mig att reda ut det hela (okej, kanske LITE överdrivet -men i så här i princip). Det är en totalt annan kapittel i min livshistoria. Dejts, nja, inte wå många kan jag erkänna.. Om jag inte ens "typ" så kan jag bara artigt visa    och dra -är där mitt fel??? Vem vet? GUD!  - nej va fan? Ja tror att ja tar upp det i ett annat tillfälle.. i Vamos a ver!


   

Av Sofia - 11 juni 2012 20:45

Fredag-lördag var jag hos min kompis övernatten, vi vakade nästan halva natten :D (WOOPSS)   Masserade henne och hon led när jag var lite hårdhänt :SSS  (jag har inget personligt emot henne!!) 


Lördag kväll bakning och städade toan -min uppgift att tvätta toan varje fredag, därifra får ja veckopeng :) 10 euro (88,88 KR) -kalla mig fattig!


Söndag morgon/dag vaxade vår über fina båt och lyckades vaxa mig själv -tänkte skriva i min blogg "en vaxad tjej med choklad på näsan" men orkade inte.. Blev lat, erkänner (-FY KÄRRING! -nej vah?) och på dagen sysslade jag med mat igen :)


Idag sovde jag gott och länge -hade tagit ledig fra jobbet när kompisen hade tänkt att vi skulle åka till Helsingfors men det blev inte av   Men som tur en kompis frågade om jag vill åka rullskridskor så jag tackade ja -fötterna var mos efter 3-4 timmars tur på rullskridskorna MEN JAG BLEV BRUN    


Av Sofia - 7 juni 2012 21:15

Morgonen var segare än seg för hade vakat enda till halv fyra på morgonen (!!!!!!!). Mobilens irriterande ton väcker mig kvart före åtta -URGHHHH!!!- letar upp mobilen och stänger av den. Sover lite till och vaknar senare vid kvart före tio och blir störd när morsan ringer mig en kvart senare.

 Cyklar till jobbet med brott -än en gång..... (månte gången????)


På jobbet liknar jag mera "walking dead" eller zombie med 1000 mm damm på... Kodiningen är totalt mekaniskt men slött..

Minuterna går överdrivet långsamt, timmarna dödar sakta mig - de kväver.

45 minuter av jobbet är pappersjobb, nita med klipsar, skriva på papplådor "revisorns rapport 2011" och sätta pappersbunten i lådorna osv... Hela dagen kändes helt som om ja skulle vara ut i månskenet, totalt ute och t.o.m alla andra märkte det :S


Hemma ville jag chilla men det hade inte pappa tänkt. Han begärde mig att bära 25 kg säckar in i garaget och sätta potatisarna i vatten o koka dem... Ugh... Bärde säckarna, glömde potatisarna, int kan man komma allt ihåg ju!

 Grannens blommor skulle vattnas    -Check! 


Jag tror att de sku va helt naijs att gå o lägg sig.. Ja bara tror, ja vet int   

P.s I'm still in the moonlight


 

Av Sofia - 6 juni 2012 21:45

Morgonen var rakt sagt seg.. Ville inte stiga upp -man ska inte vara upp sent om man har tidig morgon, lönar inte..

Idag hade jag gott om tid, mer än igår iaf. Åkte med cykel idag igen till jobbet :F -motion, motion folks!


Leverationen kom försenad, först efter klockan tio *suckar* men jobb hade jag att sköta före det -som tur  

Jag stod och lastade kodade nya varorna i sex timmar -i sträck. Man kom och sade redan till mig att ta lunchpaus -två gånger- men jag sa att ja klarar mig och tog i min hand en Nutrilett Shake Hunger Control (chokladsmak -äklig, smakade inte till choklaaad! :SS) när kaffepausen närmade sig tog jag kaffekoppen och Piltti med mig bredvid min plats var jag stod och lastade av och åt/sörplade av min Piltti/kaffe när jag hade tid - vilket jag hade inte..

  När dagen närmade sitt slut och jag hade bara 30 min kvar av arbetstiden kollade till vänster och såg 4 Tamros äkligt gröna lådor och jag kunde verkligen se hur de grimaserade till mig, så som de skulle sjunga "du hinner inteeee'eee, du du du hinnnnner intee'e'e'e'eeee!" -ARGH!  

Som tur kom en av mina förmän och sa till mig att ja sku inte behöva stressa i onödan, att hon

skulle komma och ta över när jag slutade - TUR!

En minut före tre kommer hon och säger att ja kan dra och hon kommer istället för mig..

Sätter arbetsrocken på plats och gräver från min jacka min mobil samt kollar på klockan o märker att jag har fått ett meddelande. Öppnar knapplåset och kollar vem som hade sänt -kompisen som anmälde att hon satt och väntade på mig vid torget.


Kompisen och jag hade planerat att vi skulle gå och spela basket vid skolplanen men den var upptagen ://

 Vi hamnade till lågstadiets "single" plan som fick duga. Så vi övade passningar och kastningar med mera- vilket var rätt så kul.. Vi blev lata och orkade inte mera så vi åkte till stan och gjorde lite allt möjligt (planerade massor :P)


När jag kom hem gick jag till duschen. Efteråt åt jag lite youghurt (med ngo bär?) och tog en MINI kakbit samt en mjölkglas.. Åt mycket lite av kakbiten och fick ont i magen -riktigt   färdig....


Snart är det tutidags :P ...Ääääääääähhhh, orrrrrkkkkaaaah! DET ÄR JU SOMMAR!    

Av Sofia - 5 juni 2012 17:07

På mogonen jag kollade att jag hade tid att cykla till jobbet men i nästa ögonblicket hade jag eld

under baken -brott till jobbet    I samma brott tänkte jag bli under VR:s tåg :SSS - man får gratulera men säg inget till mamma!! ;D

Cyklar som en galning till jobbet bara att hinna i tid! I stan kommer jag till jobbet- i grävens tid..! vilken tur man hade :P


Jobbet var iget skärskilt shysst men jobb är det ju ändå- och pengarna bara flöder in :D

Att sortera och ta varor in -WHOHOOO.....!-


Kvällen tänker jag slappa. AMEN!


P.s Fötterna sjunger hosianna..


 

Av Sofia - 4 juni 2012 15:16

Vilken lättning var när arbetsdagen var slut. Jag hade i helt onödan varit nervös, det var änklare än jag hade trott.

Avlastningen av varorna var änklare än förut på grund av nya programmet som de hade installera.   

Fast än det är lätt så hamnar jag lära mig att ta in varorna och använda programmerna "rätt" ---> mycket jobb..    

Det finns ingen lätt väg till toppen och  den lätta vägen kan vara en bit tråkig faktiskt, så hällre snubblar jag så många gånger som det behövs för att lära mig sakerna och jag vill bli en bra farmaceut istället för en 'skit latmask'..


Som tur finns är det svalt i apoteket när ute är det hett , så ja har de bra -synd för dem som sitter i het office (NOOT! 



He va he tå, men nu e he kafi tiidir!

Av Sofia - 3 juni 2012 20:37

SOMMARJOBBBBBB! IMORGON!

Jag är nervös, jag är väldigt nervöööös! Ska jobba på ett apotek som typ "springflicka".

Är inte första gången på jobb dock- har varit förut två veckor på PRAO- men är ändå nervös..

Ska jobba två månader -HJÄÄLPP!! *små panikerar*


Håll tummarna upp för min skull! Det verkligen behövs..!


     

Presentation


Välkommen!
Läs, njut och besök igen!
Simma lungt :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Samlade tankar av andra

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Okej med nedvärdering?
 Nej, absolut inte!
 Beror på hur man ser saken...
 Ja, inget fel med det väl..?
 Nedvärdering, vad är det?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards